Spletno gostovanje shared oz. deljeno / v skupni rabi

Shared hosting pomeni prav to. Vaše spletno mesto gostuje na strežniku, ki si ga delijo druga spletna mesta. Prednost te nastavitve so skupni stroški. Lahko plačate tako malo kot $ 5 do $ 10 na mesec za delitev super strežnik z (verjetno) na stotine (ali tisoče) drugih spletnih strani.

Največja pomanjkljivost skupnega gostujočega računa je, da ste na milost in nemilost drugih spletnih mest na vašem strežniku. Zelo priljubljena spletna stran lahko negativno vpliva na učinkovitost vašega spletnega mesta. Po drugi strani pa, če ste najbolj priljubljeno spletno mesto na strežniku, lahko uporabite super strežnik za zelo nizko ceno.

Ko večina ljudi začne spletno poslovanje, ki jih običajno začnejo z deljenim gostovanjem načrt za zmanjšanje stroškov, in oni niso verjetno dobili tono prometa na začetku.

Deljeno gostovanje je dobro za spletno stran vrste brošure ali novejšo spletno stran, ki nima veliko prometa.

Cenovni razpon: $ 5 do $ 20 / month.

Bluehost je priljubljena možnost skupnega spletnega gostovanja.

Reseller gostovanje

Reseller hosting paketi so v bistvu deljeno gostovanje račun z dodatnimi orodji, ki vam pomaga preprodaja gostovanje prostora.

Paketi prodajalcev prihajajo z večjim tehničnim nadzorom (pogosto prek nadzorne plošče Upravitelja spletnih gostiteljev (WHM)), programsko opremo za obračunavanje, ki vam pomaga računati stranke in druge dodatne ugodnosti.

Nekatera od teh ugodnosti vključujejo:

brezplačne predloge spletnih mest
bela etiketna tehnična podpora – to pomeni, da gostiteljsko podjetje obravnava tehnično podporo strankam
zasebni imenski strežniki – naredite vaše podjetje še večje, če naročite svojim strankam, da usmerijo svoje domenske strežnike na ns1.yourwebdesignfirm.com
Cenovni razpon: Prodajni paketi se gibljejo od 15 do 50 $, odvisno od značilnosti in omejitev virov.

Če ste načrtovanje za prodajo spletnega gostovanja kot podjetje, potem preprodajalec web hosting je kot nalašč za vas. V nasprotnem primeru, samo držijo z deljeno gostovanje načrt, če ste šele začenjajo.

Tudi, če ste zainteresirani, da bi denar kot spletno gostovanje affiliate boste želeli preveriti ta članek o tem, kako zaslužiti denar s affiliate marketing .

Spletno gostovanje v oblaku/ cloud

Spletno gostovanje v oblaku se nanaša na dokaj novo tehnologijo gostovanja, ki omogoča, da stotine posameznih strežnikov deluje skupaj, tako da izgleda kot en velikanski strežnik. Zamisel je, da ko se potreba poveča, lahko gostiteljsko podjetje samo doda več blagovne strojne opreme, da bi naredila vedno večjo mrežo ali oblak.

Prednost web hostinga, ki temelji na oblaku, je, da če dobite nenavadno veliko količino spletnega prometa, lahko spletno gostovanje načrta prilagodi porastu prometa – namesto da zaprete vašo spletno stran.

Če je vaša spletna stran raste in ste vožnjo več prometa na vašo spletno stran, to je verjetno prva točka, ki bi jo nadgradili tudi iz deljenega gostovanja načrta.

Cenovni razpon: Vsi paketi omrežnega računalništva uporabljajo neko obliko cenovne strukture, ki se uporablja za plačilo za kaj.

Glej tudi: iPage Web Hosting Review

Navidezni zasebni strežnik (VPS)

Virtual Private Servers
Virtualni zasebni strežniki imajo en fizični strežnik, vendar delujejo kot več ločenih strežnikov. VPS je odskočna deska med deljenim gostovanjem in pridobivanjem lastnega namenskega stroja. Čeprav vsak primerek VPS deli strojne vire, jim je dodeljen namenski del računalniških virov.

VPS se izogiba problemu, da bi sosedje za gostovanje uničile vašo spletno stran in se izognile stroškom namenskega strežnika.

Cenovni razpon: Večina paketov za gostovanje VPS stane od $ 50 do $ 200. Cene temeljijo na zajamčeni CPU in pomnilniku (RAM), ki ga dobite.

Glejte tudi: Namecheap Web Hosting Review

Namenski spletni strežnik

Ko imate namenski strežnik, to pomeni, da ste najemali en fizični strežnik iz podjetja, ki gosti. Če želite, lahko imate popoln nadzor (imenovan “root” dovoljenja v Linuxu).

Z namenskega strežnika, vam ni treba skrbeti za druge spletne strani na skupnem strežniku, ki vaše vire in upočasnjuje vaše spletne strani navzdol.

Namenskega strežnika je na splošno najvišja raven strežnika, ki bi jih potrebovali, če vaše spletno poslovanje raste v prisotnost, ki je pridobivanje veliko spletne strani prometa. Medtem ko so stroški namenskega strežnika bistveno višji od deljenega gostovanja, bo vaše podjetje na točki, ki si lahko zlahka privošči potrebne stroške za lasten strežnik.

Cene: Namenski strežniki imajo ceno od 100 $ in več. Toda, če razmišljate o namenskem strežniku, morate upoštevati tudi stroške najema skrbnika sistema, da poskrbite za tehnične podrobnosti.

Glejte tudi: GoDaddy Web Hosting Review

Kolokacija gostovanje

Ko kolokirate, oddajate prostor za shranjevanje v podatkovnem centru. Prinesete lastno strojno opremo strežnika in zagotavljajo moč, hlajenje, fizično varnost in internetno povezavo. To pomeni, da ste odgovorni za lastno strežniško programsko opremo, shranjevanje podatkov, postopke izdelave varnostnih kopij itd. Če strojna oprema ne uspe, ste odgovorni za njeno zamenjavo in ponovno vzpostavitev in zagon strežnika.

Razen, če imate tehnično znanje in-house, kolokacija verjetno ni vredna naložbe v čas, strokovno znanje in denar za večino malih podjetij.

Glej tudi: Prednosti WordPress Optimizirano Web Hosting

Self Service Web Hosting

Končni načrt gostovanja – vse to naredite sami! Kupite strežnike, namestite in konfigurirate programsko opremo, se prepričajte, da je v vaši strojnici dovolj hlajenja in moči, in podvojite vse za redundanco. Nekaj ​​stvari, o katerih boste morali poskrbeti:

prostor podatkovnega centra
hlajenje
moč (z varnostno kopijo)
pasovne širine
strojne opreme strežnika
skrbnika sistemov
celovitost podatkov in varnostno kopiranje
… in seznam se nadaljuje
Podobno kot kolokacija spletno gostovanje, to najverjetneje presega obseg tistega, kar bi želeli storiti kot lastnik spletnega podjetja.

Upravljano (managed) WordPress gostovanje

Z naraščajočo priljubljenost WordPress kot spletna platforma za izgradnjo, veliko web hosting strežniki ponujajo, kar se imenuje “Upravljano WordPress Hosting.

Na kratko, upravlja WordPress hosting je storitev, kjer bo ponudnik spletnega gostovanja bo vaš WordPress namestitev up-to-date, ki lahko pomaga zaščititi vaše spletne strani pred varnostnimi grožnjami, ki bi omogočil hekerjem na vašo spletno stran.

Čeprav ni tako poceni kot deljeno spletno gostovanje, je to odlična možnost tako za zagonska podjetja kot za uveljavljena podjetja, ki uporabljajo platformo WordPress.